Werkwijze / Vergoeding

Afspraak maken / annuleren

Per telefoon kunt u mij bereiken via 06-41760642. Dit is het makkelijkst en het snelst als u nog niet eerder bij mij bent geweest. Het beste ben ik bereikbaar tijdens kantooruren op de dagen maandag, woensdag en donderdag. Dit zijn ook tevens mijn behandeldagen en tijdens een behandeling kan ik de telefoon niet aannemen. U krijgt dan de gelegenheid om uw naam en telefoonnummer in te spreken zodat ik u z.s.m. kan terugbellen. 


Via deze website onder contact heeft u de mogelijkheid uw gegevens en een notitie met bijvoorbeeld uw klacht te sturen. Ik neem dan z.s.m. contact met u op.


Voor cliënten die bijvoorbeeld een afspraak willen wijzigen is benadering via de mail: info@huidzorgderondevenen.nl of via WhatsApp (06 417 606 42) ook prima. 

Als u weet dat uw afspraak niet door kan gaan, dan verzoeken ik u die zo snel mogelijk, in elk geval minimaal 24 uur vooraf, af te zeggen.

 

Directe toegang

Sinds 2011 is de huidtherapeut direct toegankelijk. Voor een vrijblijvend intakegesprek heeft u dus geen verwijzing van een arts nodig. Komt u zonder verwijzing bij de huidtherapeut dan bepaalt de huidtherapeut of er sprake is van een indicatie voor huidtherapeutische behandeling of adviseert zij u toch een arts te bezoeken.

 

Het eerste consult

Tijdens uw eerste afspraak bij Huidzorg De Ronde Venen vindt altijd een uitgebreid intakegesprek plaats. De huidtherapeut brengt hierbij uw huidklacht in kaart, voert indien nodig een algehele screening uit en doet een huidonderzoek. Op basis van deze gegevens wordt een behandelvoorstel gedaan. Het behandelplan wordt altijd in samenwerking met u opgesteld en zo veel mogelijk op u als individu afgestemd. Het intakegesprek is kosteloos en geheel vrijblijvend. U bent niet verplicht de behandeling aan te gaan.


Wat neemt u mee tijdens uw eerste afspraak?

Ik vraag u in ieder geval een handdoek, uw zorgpas, identiteitsbewijs (rijbewijs, ID-kaart of paspoort) en, indien van toepassing, uw verwijzing mee te nemen. Voor sommige behandelingen, waaronder lasertherapie, kan het handig zijn uw medicijnoverzicht mee te nemen. Sommige medicijnen kunnen van invloed zijn op uw behandelplan.

In Nederland geldt een identificatieplicht, ook in de zorg. Dit betekent dat u zich altijd tegenover uw zorgverlener moet kunnen identificeren. Meer informatie hierover vindt u op deze website van de Rijksoverheid.

 
Behandeling

Indien u akkoord gaat met het voorgestelde behandelplan, wordt de behandeling gestart. Uw huidtherapeut draagt er zorg voor dat ze u tijdens de behandeling duidelijk uitlegt wat zij doet.

Regelmatig vinden er evaluatiemomenten plaats. Hoe vindt u de behandelingen verlopen? Wat is het resultaat tot zo ver? Dient het behandelplan te worden bijgesteld? Dit wordt steeds in overleg met u bepaald.

Indien u hiervoor toestemming geeft, worden de resultaten tevens gerapporteerd naar uw verwijzer en/of huisarts.


Betaling en vergoeding

In de meeste gevallen rekent u de behandeling direct zelf af. Via de mail ontvangt u uw factuur welke u vervolgens kunt declareren bij uw zorgverzekeraar. Dit geldt bij de volgende behandelingen als deze in uw aanvullende pakket is opgenomen:

Overige behandelingen komen voor uw eigen kosten.


Bij onderstaande behandelingen geldt dat uw huidtherapeut de declaratie voor u regelt:

 Wel dient u hierbij altijd een verwijzing te overhandigen aan de huidtherapeut. 

 

Vergoedingenoverzicht 2020:

 

Maak een afspraakInstagram