Acnetherapie

Acnétherapie is voor iedereen die een onzuivere huid heeft. De huidtherapeut stemt de behandeling af op de kenmerken van uw acné en huidconditie en uw persoonlijke wensen. We streven ernaar de acné onder controle te krijgen en ook de ontstane huidschade door acné zoals bijvoorbeeld vlekjes, littekens en roodheden zoveel mogelijk te herstellen.

 

Plan een GRATIS huidconsult >

 

Soorten acné

De een heeft alleen last van mee-eters of gerstekorrels, de ander heeft puistjes en grote ontstekingen of zoals bij een bijzondere vorm, last van ontstekingen maar geen bijkomende onzuiverheden die vaak bij acné gezien worden. Er zijn veel benamingen voor de verschillende soorten acné. Iedere vorm heeft z’n eigen aanpak. 

 

Oorzaak en gevolg

Het hebben van een onzuivere huid brengt vaak gevoelens van onzekerheid met zich mee. Veel mensen hebben vaak jarenlang allerlei middeltjes, medicijnen en crèmes gebruikt zonder enig blijvend resultaat. De oorzaak van acné is vaak onduidelijk en daarom moeilijk aan te pakken. 

Toch is het belangrijk, om acné op de juiste manier aan te pakken, enig idee te hebben van een mogelijke oorzaak/trigger. Denk hierbij aan hormonale invloeden, overgevoeligheid voor bepaalde voedingsstoffen, overproductie van talg of een verdikte huid waardoor het talgklierkanaal verstopt raakt.

 

Acnébehandeling

Acnébehandeling bij Huidzorg De Ronde Venen bestaat altijd uit een dieptereiniging van de huid waarbij onzuiverheden worden verwijderd. Vaak aangevuld met peelings en therapeutische producten die thuis gebruikt worden. 

 

Te verwachten resultaat

Geleidelijk aan oogt de huid rustiger, gladder en egaler. De hoeveelheid puistjes en mee-eters neemt af en grote ontstekingen komen steeds minder voor. Dit heeft vaak een positief effect op het zelfvertrouwen.

 

Aantal benodigde behandelingen

Dit is vooraf niet goed in te schatten. Beïnvloedbare factoren zoals hormoonschommelingen, leefstijl, reactie op de behandeling en thuisverzorging spelen een grote rol in de te behalen resultaten. Bij de één wordt snel resultaat behaald waar dit bij de ander minder snel of nauwelijks wordt bereikt. Eenmaal bereikt resultaat behouden vergt onderhoud.

 

Behandelfrequentie

Bij sterk actieve acné starten we vaak met iedere 2 weken een behandeling, ondersteunt door het dagelijks gebruik van thuisproducten. Naarmate de acné minder actief wordt, bouwen we dit af. De uiteindelijk frequentie van onderhoudbehandelingen ligt tussen de 6 en 13 weken per jaar. Dit is sterk afhankelijk van de nog aanwezige activiteit van de acné.

 

Thuisadviezen bij acné

Een acnéhuid heeft vaak baat bij een reinigingsemulsie met salicylzuur. Deze reiniger zorgt ervoor dat vuil, vettigheid en ongewenste bacteriën worden verwijderd en de huid grondig wordt schoon gemaakt. 

Hiernaast zorgt deze reiniger ervoor dat de laag dode huidcellen dun blijft, waardoor nieuwe mee-eters minder kans maken. Een crème met benzoylperoxide zorgt tevens voor het verminderen van de activiteit van de bacteriën die bij acné vaak een rol speelt.

 

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Behandelingen van acné in het gezicht worden tot een bepaald bedrag vergoed uit de aanvullende verzekering. Kijk in uw polisvoorwaarden of uw aanvullende verzekering acnétherapie vergoedt en tot welk bedrag of klik hier voor een overzicht van acnetherapie-vergoedingen van alle zorgverzekeraars. Huidzorg De Ronde Venen is aangesloten bij de beroepsvereniging NVH en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici wat vaak een voorwaarde is van de zorgverzekeraar voor vergoeding.
Huidzorg De Ronde Venen heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreken we tijdens een intakegesprek de vragen, wensen en verwachtingen met elkaar.

Ik stel u vragen over uw gezondheid, bekijk uw huid en maak een foto. Hierna wordt het behandelplan opgesteld waarin bovenstaande punten aan bod komen en een prijsopgave wordt gegeven. U tekent het behandelplan wanneer voor u alle informatie duidelijk is. Ook vragen we u om onze privacyverklaring te tekenen.

I.v.m. wetgeving is het noodzakelijk dat bij het intakegesprek met een minderjarige een ouder/verzorger meekomt.

Het intakegesprek bied ik u graag kosteloos aan, omdat goede informatie en een eerste vertrouwde indruk belangrijk is voor een effectieve behandeling. Er wordt 45 minuten gereserveerd voor een intakegesprek.

 

Behandeling Tarief per behandeling
Intake gratis
Dieptereiniging en verzorging €57,-
Dieptereiniging en Lira Clinical peeling €67,-

 

Een afspraak kunt u maken via 06-41760642, info@huidzorgderondevenen.nl of via het contactformulier op de website.

 

Terug naar het overzicht

Instagram