Overbeharing / Hirsutisme

Overbeharing (hirsutisme) of ongewenste haargroei kan erg vervelend en psychisch belastend zijn. 

Voornamelijk op plaatsen die onbedekt zijn kan teveel haargroei leiden tot psychische klachten. Teveel haargroei op plaatsen waar dit niet gewenst is wordt vaak dagelijks verwijderd met een pincet. Dit zorgt er vaak voor dat iemand totaal in beslag genomen wordt door het dagelijks bezig zijn met ongewenste haargroei.


Beharing bij mannen/vrouwen

Veel mannen storen zich niet aan hun haargroei. Toch zijn er mannen die uit cosmetisch oogpunt graag met name hun rug en/of borst willen laten laseren. Ook is er vraag naar het ontharen van de baardlijn of nek. Haren die zorgen voor pijnlijke klachten zoals ontstekingen, kunnen ook worden behandeld. Dit heet sinus pilonidalis. Of ingegroeide haren in de baardstreek: pseudofolliculitis barbae. 

Bij vrouwen komt het probleem van ingegroeide haren ook veel voor maar dan vaak door  het scheren en dan met name in de schaamstreek. De haren in de schaamstreek groeien bij vrouwen ook vaak door tot ver op de buik en bovenbenen, wat als zeer storend kan worden ervaren. 

Bij veel vrouwen reageert de haargroei in de puberteit op mannelijke hormonen die dan actiever worden. Dit kan voor klachten zorgen zoals hierboven genoemd maar bijvoorbeeld ook haargroei in het gezicht, borst of buik tot gevolg hebben. 


Aandoening veroorzaakt vanuit haarfollikels

Ik heb het hier over hydradenitis suppurativa. Een chronische ontsteking die veroorzaakt wordt door afsluiting van de haarzakjes. Meest voorkomende plekken zijn de oksels, de liezen, de binnenkant van de billen en de schaamlippen. Een erg pijnlijke aandoening die met behulp van het  verwijderen van de haargroei sterk kan worden verbeterd.


Behandeling van te veel haargroei

Bij Huidzorg De Ronde Venen zijn we gespecialiseerd in het definitief verwijderen van haren zoals cosmetisch storende haargroei ofwel haargroei dat leidt tot psychische klachten.

Op kleine gebieden kunnen alle haarkleuren behandeld worden en op grotere gebieden alleen donkere beharing. Dit heeft te maken met de techniek die gebruikt kan worden. 


Laserontharen

Zowel kleine als grote gebieden waarvan de haarkleur donkerder is dan de huid zijn geschikt voor het ontharen met behulp van de laser. Het is belangrijk dat de haarkleur donkerder is dan de huidkleur. Dat is een voorwaarde om te kunnen ontharen met de laser. 

In de praktijk wordt gebruik gemaakt van de Alexandrite laser eventueel in combinatie met de nd:yag laser of de nd:yag laser alleen. Het mooie van deze combinatie is dat alle huidtypes, donker, aziatisch en licht huidtype veilig en effectief kunnen worden behandeld. 

De laser produceert een zeer hoge zuiver geconcentreerde lichtbundel die zijn energie volledig afgeeft aan de haarfollikel waardoor deze techniek zeer effectief werkt en snel resultaat laat zien. 

Gemiddeld zijn 6 behandelingen nodig. 

Meer over de behandelingen laserontharen van het lichaam en laserontharen in het gezicht


Elektrische epilatie 

Alle haarkleuren en haardiktes kunnen worden behandeld m.b.v. elektrische epilatie. De enige beperking hierbij is dat alleen kleine gebieden behandeld kunnen worden. Dit is omdat bij deze techniek iedere haar afzonderlijk behandeld wordt. Door de hitte die afgegeven wordt bij de haarfollikel groeit de haar steeds moeizamer terug en blijft uiteindelijk weg. Vaak wordt deze techniek ingezet bij vrouwen die ongewenste haargroei in het gezicht krijgen welke blond zijn of grijs van kleur. 

 

De huidtherapeut bespreekt tijdens een intake welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Als u vragen hebt of huidadvies wilt, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Contact

 kin-licht-en-donker.jpg


Instagram