Elektrisch epileren

Bij elektrische epilatie brengt de huidtherapeut een dun naaldje langs de haar naar het haarzakje toe. Daar wordt warmte afgegeven waardoor het haarzakje beschadigt en het de haar bemoeilijkt om nog te groeien. Haren worden eerst dunner en zachter voordat ze helemaal wegblijven. Omdat deze techniek haar voor haar gebeurt is dit geschikt voor kleine gebieden. In tegenstelling tot laserontharen, kunnen bij deze techniek wel grijze, rode en blonde haren worden behandeld.

 

Plan een GRATIS huidconsult > 

 

Overbeharing

Bij veel vrouwen worden de haarzakjes na de overgang gevoeliger voor mannelijke hormonen. Hierdoor ontstaat er versterkte haargroei op plaatsen waar voorheen alleen donshaar groeide. De haren worden dikker en stugger en steeds meer. Voor vrouwen die niet meer dagelijks bezig willen zijn met haren trekken kan elektrische epilatie de oplossing zijn. Overbeharing kan ook andere oorzaken hebben zoals een verstoorde hormoonbalans, bijvoorbeeld door medicijngebruik.

Bij Huidzorg De Ronde Venen helpen we u er graag vanaf. 

 

Vóór de behandeling

Niet meer plukken, trekken, touwtjes gebruiken of harsen! Dit is het moeilijkste gedeelte voor veel mensen. Om effectief te kunnen behandelen moet de haar z’n hele groeicyclus doormaken. Alleen dan komt iedere haar een keer tijdens de behandeling aan de beurt en wordt het haarzakje op de meest effectieve wijze beschadigd. U kunt wel de haren knippen of scheren. 

Zorg ervoor dat u 4 dagen voor de behandeling niet meer knipt of scheert, zodat tijdens de behandeling de haren goed zichtbaar zijn voor de huidtherapeut. 

 

De behandeling

Er wordt gewerkt met een combinatie van hoog frequente wisselstroom en gelijkstroom. Dit noemen we blend. Het naaldje dat in de natuurlijke opening bij de haar glijdt zorgt ervoor dat eiwitstructuren worden verhit (thermolyse) en de gewenste cellen worden opgelost (elektrolyse).

De behandeling kan een warm gevoel geven. De meeste mensen kunnen dit gevoel goed verdragen. 

 

Na de behandeling 

Roodheid en kleine bobbeltjes zijn normale reacties van de huid na de behandeling. Dit trekt binnen enkele uren weg. De huid is echter nog wel 2 dagen kwetsbaarder. Vermijd daarom zonnebaden en zonnebank, sauna’s, zwembaden, scrubben, peelen en pulken van de huid. 

Direct na de behandeling wordt er gekoeld met coldpacks en wordt een spf 30 aangebracht. 

Thuis kunt u eventueel nog verder koelen en ook de dagen na de behandeling zelf spf 30 aanbrengen om pigmentplekjes te voorkomen. 

 

Aantal behandelingen en frequentie

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid haar en de oorzaak van de haargroei. 

In het begin van de behandelingen is het raadzaam om zeer regelmatig te behandelen. Tussen 1x per week en 1x per maand. Als de actieve haargroei is verdwenen zullen we overgaan tot onderhoudsbehandelingen. De frequentie is afhankelijk van de haargroei. Houd er rekening mee dat het gehele proces 6 maanden tot 2 jaar kan duren. 

 

Wat kunt u verwachten? 

Nadat de eerste actieve haargroei is verwijderd met een aantal behandelingen merkt u dat de nieuwe haargroei minder is en dat de haren die terug groeien zachter zijn. Er zullen ook nog wat stugge haren tussen zitten omdat nieuwe haarzakjes soms actief worden. Ook in de toekomst is in sommige gevallen af en toe een onderhoudsbehandeling wenselijk om het blijvende effect te behouden. Dit is dan 1 of 2x per jaar. 

 

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Ontharing in het gelaat wordt voor vrouwen en transgenders in veel gevallen vergoed uit het aanvullende pakket van uw zorgverzekeraar. Kijkt u uw polisvoorwaarden na voor de exacte hoogte van de vergoeding of klik hier voor een overzicht van ontharingsepilatie-vergoedingen bij alle zorgverzekeraars. Huidzorg De Ronde Venen heeft contracten met alle zorgverzekeraars, is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

 

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreken we tijdens een intakegesprek de vragen, wensen en verwachtingen met elkaar.

Ik stel u vragen over uw gezondheid, bekijk uw huid en haren en maak een foto. Hierna wordt het behandelplan opgesteld waarin bovenstaande punten aan bod komen en een prijsopgave wordt gegeven. U tekent het behandelplan wanneer voor u alle informatie duidelijk is. Ook vragen we u om onze privacyverklaring te tekenen. 


Het intakegesprek bied ik u graag kosteloos aan, omdat goede informatie en een eerste vertrouwde indruk belangrijk is voor een effectieve behandeling. Er wordt 45 minuten gereserveerd voor een intakegesprek.

 

Behandeling Tarief per behandeling
Intake gratis
Elektrische epilatie vanaf €25,-

 

Een afspraak kunt u maken via 06-41760642, info@huidzorgderondevenen.nl of via het contactformulier op de website.

 

Terug naar het overzicht

Instagram