Laserontharen in het gezicht

Gezichtsbeharing wordt door bijna alle vrouwen als zeer storend ervaren. Vaak komen er schaamtegevoelens bij en wordt er dagelijks onderhoud gepleegd door de haren er één voor één uit te trekken. Dit heeft vaak tot gevolg dat het uw dagelijks leven beheerst en dat de haren steeds stugger en dikker worden. 

Zolang de haren nog donker van kleur zijn kan laserontharen uitkomst bieden om definitief af te komen van uw schaamtegevoelens en dagelijkse onderhoud. Wanneer de haren wit, grijs of rood van kleur zijn kan elektrische epilatie uitkomst bieden.

 

Plan een GRATIS huidconsult >

 

Laserontharen bij Huidzorg De Ronde Venen

Er wordt gewerkt met de alexandrite laser of de nd:yag laser of een combinatie van die twee. Welke keuze er wordt gemaakt heeft ermee te maken hoe donker uw huidskleur is. Belangrijk is dat de haren altijd donkerder zijn dan uw huid. 

De laser zendt een lichtstraal uit in microseconden. Het pigment (alleen bij de donkere haren) dat de laserstraal vindt in de huid begeleidt dit licht tot aan het haarzakje waaruit de haar z’n voeding haalt om te groeien en hier wordt het omgezet in warmte. Door deze warmte raakt het haarzakje z’n voedingsbodem kwijt waardoor deze niet meer in staat is een nieuwe haar te ontwikkelen. 

 

Vóór de behandeling 

Omdat de laser de haar gebruikt om z’n warmte te verplaatsen naar de voedingsbodem is het van belang dat de haar zoveel mogelijk daar aanwezig is. Om deze reden is het noodzakelijk voor een effectieve behandeling dat u 5 à 6 weken van te voren, en de gehele periode tussen de behandelingen, de haren niet meer epileert, harst of de touwtjes techniek gebruikt. Scheren en knippen mag wel, omdat hierbij de haar alleen aan de oppervlakte wordt verwijderd. 

De lasertechniek is het meest effectief op een lichte huid die niet door de zon verkleurd is. Daarom adviseer ik 4 weken voor de eerste laserbehandeling zonlicht zoveel mogelijk te vermijden en dagelijks minimaal zonnebrandcrème met factor 30 te gebruiken. 

Bij uw eerste bezoek aan Huidzorg De Ronde Venen wil ik de haartjes graag kunnen zien om zo te beoordelen om welk gebied het gaat, wat de haarkleur is en hoe dik de haren zijn. Dit is van belang voor de instellingen van het apparaat. 

 

De behandeling 

Het gebied wordt afgetekend met een wit potlood en de haartjes worden afgeschoren. U krijgt een veiligheidsbril op. De laserkop wordt op het gebied gezet en er worden pulsen afgegeven wat u kan waarnemen als een elastiekje dat tegen de huid tikt. Het kan even gevoelig zijn maar de gevoeligheid trekt snel weer weg. Tijdens de behandeling kan een verbrande haartjes lucht te ruiken zijn. Na afloop kan de huid nog even extra gekoeld worden en kan een aloë Vera gel opgebracht worden. Bij huidgebieden die niet bedekt zijn met kleding wordt een zonnebrandcrème aangebracht.

 

Wel of niet behandelen bij koorts, fillers e.d.

Houd u er rekening mee dat u pas 2 weken nadat u een koortslip hebt gehad weer kan worden behandeld.

Bij koorts en tijdens zwangerschap wordt niet behandeld en er wordt niet over fillers heen behandeld.

 

Na de behandeling

Het gebied kan wat rood zijn na de behandeling en haarzakjes kunnen licht opgezwollen zijn. Dit is een gewenste reactie van de huid. Dit neemt af na 1 uur en u kunt uw normale bezigheden hervatten. De behandelde huid is erg warm geworden. Deze warmte moet de huid weer verlaten. Ga daarom de eerste 2 dagen na de behandeling niet te heet douchen of naar de sauna. 

De huid is gedurende de gehele behandelperiode gevoeliger voor UV-straling. Gebruik daarom tijdens de gehele behandelperiode een zonnebrandcrème overdag. Of u nu binnen bent of het slecht weer is. Altijd! Gebruik van de zonnebank raad ik af. 

 

Te verwachten resultaat

Binnen twee weken na de behandeling zullen de haartjes gaan uitvallen. Nieuwe haartjes gaan groeien en voor haren in het gezicht geldt dat dit ongeveer 4 weken later gebeurt. Op het lichaam is dit anders. 

Op iedere vierkante cm zitten zo’n 500 haarzakjes. Deze zijn niet allemaal tegelijk actief.
Omdat de laserstraal bij het haarzakje z’n warmte moet afgeven hebben we de haren in de groeifase nodig. Alleen in deze fase zitten de haren helemaal tot onderin het haarzakje. We hebben daarom gemiddeld 6 behandelingen nodig om zo’n 80 tot 90% reductie van de haargroei te behalen.
In de loop van de jaren kunnen nieuwe haarzakjes actief worden of donshaartjes kunnen dikkere haartjes worden. Hormoonwisselingen kunnen hiervan een oorzaak zijn of bijvoorbeeld medicijngebruik. 

 

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Ontharen in het gezicht wordt tot een bepaald bedrag vergoed uit de aanvullende verzekering. Kijk in de polisvoorwaarden van uw aanvullende verzekering of overbeharing in het gezicht wordt vergoed en tot welk bedrag of klik hier voor een overzicht van lasererontharing-vergoeding 2020 bij alle zorgverzekeraars. 
Huidzorg De Ronde Venen is aangesloten bij de beroepsvereniging NVH en staat geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici wat vaak een voorwaarde is van de zorgverzekeraar voor vergoeding. 

 

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreken we tijdens een intakegesprek de vragen, wensen en verwachtingen met elkaar.

Ik stel u vragen over uw gezondheid, bekijk uw huid en haren en maak een foto. Hierna wordt het behandelplan opgesteld waarin bovenstaande punten aan bod komen en een prijsopgave wordt gegeven. U tekent het behandelplan wanneer voor u alle informatie duidelijk is. Ook vragen we u om onze privacyverklaring te tekenen.

 
Het intakegesprek bied ik u graag kosteloos aan, omdat goede informatie en een eerste vertrouwde indruk belangrijk is voor een effectieve behandeling. Er wordt 45 minuten gereserveerd voor een intakegesprek.

 

Behandeling Tarief per behandeling
Intake gratis
Elektrische epilatie vanaf €25,-
Laserontharing gelaat man/vrouw
Tussenstuk wenkbrauwen €50,-
Neus €50,-
Onderlip €50,-
Bovenlip €70,-
Kin €70,-
Oren €70,-
Bakkebaarden €70,-
Jukbeenlijn €70,-
Wangen €100,-
Hals of nek €100,-
Hele gelaat €200,-
Laserontharen pakketten man/vrouw
Hals + kin + bovenlip €150,-
Bovenlip + kin €110,-

 

Bovengenoemde prijzen zijn per behandeling en indicatief. Grootte van het behandelgebied en benodigde tijd zijn daarin factoren.

 

Een afspraak kunt u maken via 0641760642, info@huidzorgderondevenen.nl of via het contactformulier op de website.

 

Terug naar het overzicht

Instagram