Laserontharen Mijdrecht
Bij Huidzorg De Ronde Venen kun je pijnloos en definitief van je ongewenste haren afkomen, met 6 tot 12 behandelingen verspreid over 1 of 2 jaar. Nooit meer harsen of epileren. Hoe fijn is dat!
Iedereen bij wie de haren donkerder zijn dan de huid komt in aanmerking voor laserontharen. Mensen met wit of grijs haar kunnen gebruik maken van elektrische epilatie voor definitieve verwijdering van de haren.
Veilig, snel en effectief haren verwijderen door de meest geavanceerde ontharingslasers van dit moment. Door de dubbele laser (Alexandriet laser en ND yag laser) is het mogelijk om ieder huidtype te behandelen, zelfs de hele donkere huid.
Laserontharen bij Huidzorg De Ronde Venen
Er wordt gewerkt met de alexandrite laser of de nd:yag laser of een combinatie van die twee. Welke keuze er wordt gemaakt heeft ermee te maken hoe donker je huidskleur is. Belangrijk is dat de haren altijd donkerder zijn dan je huid.
De ontharingslaser zendt een lichtstraal uit in microseconden. Het pigment dat de laserstraal vindt in de huid krijgt alle energie van de laserstraal. Zo wordt de voedingsbodem van de haar vernietigd en kan de haar niet meer of moeilijker teruggroeien.
Vóór de laserbehandeling
Omdat de ontharingslaser het pigment van de haar gebruikt om z’n warmte aan af te geven, is het van belang dat de haar zoveel mogelijk onderin de haarpapil aanwezig is om zo de voedingsbodem van de haar te bereiken. Om deze reden is het noodzakelijk voor een effectieve, permanente ontharing dat u 6 weken vooraf, en de gehele periode tussen de laserbehandelingen, de haren niet meer epileert, harst of waxt. Scheren en knippen mag wel omdat hierbij de haar alleen aan de oppervlakte wordt verwijderd.
De ontharingslaser is het meest effectief op een lichte huid die niet door de zon verkleurd is. Daarom adviseer ik 4 weken voor de eerste laserbehandeling zonlicht zoveel mogelijk te vermijden en dagelijks minimaal zonnecrème met factor 30 te gebruiken.
Bij het eerste bezoek aan Huidzorg De Ronde Venen wil ik de haartjes graag kunnen zien om zo te beoordelen om welk gebied het gaat, wat de haarkleur is en hoe dik de haren zijn. Dit is van belang voor de instellingen van de ontharingslaser.
Laserontharing in de praktijk
Het gebied wordt afgetekend met een wit potlood en de haartjes worden afgeschoren. U krijgt een veiligheidsbril op. De laserkop wordt op het gebied gezet en er worden pulsen afgegeven die u kunt waarnemen als een elastiekje dat tegen de huid tikt. Het kan even gevoelig zijn maar de gevoeligheid trekt snel weer weg. Tijdens het laseren van de haren kan een verbrande-haartjes-lucht te ruiken zijn. Na afloop kan de huid enigszins rood gekleurd zijn en er kunnen kleine bultjes zichtbaar zijn. Er wordt zonodig nog even extra gekoeld. Bij huidgebieden die niet bedekt zijn met kleding wordt een zonnebrandcrème aangebracht.
Wel of niet laserontharen?
Bent u diabetespatiënt dan kan de genezing, vooral van de benen, wat langer duren. Er kan wel behandeld worden. Bij koorts en bij zwangerschap wordt niet behandeld.
Heb je in de afgelopen weken/maanden medicatie gebruikt, zoals antibiotica, die de bijwerking hebben dat je huid lichtovergevoelig wordt, dan moet er enkele weken tot maanden worden gewacht met behandelen nadat je hiermee bent gestopt. Er kan kan pas na 2 weken worden behandeld als je een koortslip hebt gehad. Er wordt niet over fillers heen behandeld omdat deze dan worden afgebroken.
Na de laserbehandeling
Het gebied kan wat rood zijn en haarzakjes kunnen licht opgezwollen zijn. Dit is een gewenste reactie van de huid. Dit neemt af na 1 uur en je kunt je normale bezigheden hervatten. De behandelde huid is erg warm geworden. Deze warmte moet de huid weer verlaten. Ga daarom de eerste 2 dagen na de behandeling niet te heet douchen of naar de sauna.
De huid is gedurende de gehele behandelperiode gevoeliger voor UV-straling. Gebruik daarom tijdens de gehele behandelperiode UV-bescherming. Gebruik van de zonnebank raad ik af.
Aantal benodigde laserbehandelingen
Op iedere vierkante centimeter zitten zo’n 500 haarzakjes. Deze zijn niet allemaal tegelijk actief. Omdat de laserstraal bij het haarzakje z’n warmte moet afgeven hebben we de haren in de groeifase nodig. Alleen in deze fase zitten de haren helemaal tot onderin het haarzakje. Er zijn gemiddeld 6 tot 12 behandelingen nodig. De hoeveelheid behandelingen hangt af van de dikte, het gebied en de gevoeligheid tijdens de behandeling. Lichaamsbeharing kan, afhankleijk van het gebied, iedere 6 tot 12 weken behandeld worden en gezichtshaar iedere 4 tot 6 weken omdat elk gebied verschilt in groeicyclus.
Te verwachten resultaat
Binnen twee weken na de behandeling zullen de haartjes gaan uitvallen.
Circa 70 tot 90% definitieve haarreductie is een reëel te behalen doel. Het is mogelijk dat in de toekomst nieuwe haarzakjes actief worden en er weer meer haren gaan groeien. Ook kan het zijn dat donshaartjes dikker worden door bijvoorbeeld hormoonwisselingen of medicijngebruik. Een onderhoudsbehandeling 1 x per half jaar of jaar kan dan uitkomst bieden.
Vergoeding laserontharing door je zorgverzekeraar
Laserontharen in het gezicht wordt tot een bepaald bedrag vergoed uit de aanvullende verzekering. Kijk in de polisvoorwaarden van je aanvullende verzekering of laserontharing in het gezicht wordt vergoed en tot welk bedrag of klik hier voor een overzicht van laserontharings-vergoeding van alle zorgverzekeraars.
Laserontharen op het lichaam wordt door de zorgverzekeraar gezien als een cosmetische behandeling en wordt daarom niet vergoed. Bij klachten van een sinus pilonidalus (haarnestcyste) kan op verwijzing, laserontharen soms wel vergoed worden. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar. Ook laserontharen op bepaalde gebieden bij transgenders wordt vergoed. Hier zijn aparte afspraken over gemaakt met het transgenderteam.
Huidzorg De Ronde Venen is aangesloten bij de beroepsvereniging NVH en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Dat is vaak een voorwaarde van de zorgverzekeraar voor vergoeding.
Vragen en antwoorden over laserontharen
Kom ik in aanmerking voor laserontharing?
De meeste mensen komen in aanmerking om overtollig lichaams- of gezichtshaar definitief te verwijderen door laserontharing mits je algemene gezondheid in orde is en je haarwortels niet grijs of witblond zijn.
Kan blond haar gelaserd worden?
Als de haarwortel grijs of witblond is kan de haar niet gelaserd worden. Vaak bevatten de haren van blonde mensen wel pigment bij de haarwortel. Om dit zeker te weten moet je dus 1 of 2 haren op verschillende plekken eruit trekken en kijken naar de kleur van de haarwortel. Bij twijfel kun je altijd met mij overleggen.
Laseren jullie ook de bikinilijn en schaamstreek?
Ja, we laseren ook de bikinilijn, schaamstreek en de bilnaad. Wel raden we af om een totale ‘brazilian’ ontharing te doen omdat dit een modeverschijnsel is en je later misschien spijt kunt krijgen.
Scheren jullie de bikinilijn?
Ja, als dat het gebied is dat gelaserd gaat worden dan scheren we dat gebied voorafgaand aan de laserbehandeling.
Is laserontharen veilig?
Ja, er zijn veel onderzoeken naar de veiligheid van laserontharen gedaan en het is volledig veilig.
Prijsverschil IPL en laser
Over het algemeen liggen de prijzen van IPL-behandelingen lager dan die van laser-behandelingen voor definitief ontharen maar zijn er meer behandelingen nodig
Wat is het verschil tussen IPL en laser?
Laser is krachtiger waardoor ook de dunnere haartjes worden verwijderd, je hebt minder laserbehandelingen nodig dan IPL-behandelingen en met de Nd-yag laser kan ook de hele donkere huid veilig gelaserd worden. Met laser heb je minder kans op teruggroei van haren op de lange termijn, dus je behaalt een hoger percentage definitieve haarreductie dan met IPL.
Waarom zijn de prijzen voor laser ontharen tussen de verschillende aanbieders groot?
- De praktijken waar laserontharen voor een lagere prijs wordt aangeboden gebruiken vaak IPL apparatuur i.p.v. een laser (meer behandelingen en minder resultaat)
- Afhankelijk van concurrentie in de buurt
- Specialist, bekwaam en gediplomeerd versus ongeschoold, onbekwaam.
Komen mijn haren nooit meer terug? Is het 100% definitief?
De haarzakjes die gelaserd worden komen 100% niet meer terug maar onder invloed van hormonen kunnen andere ‘slapende’ haarzakjes later in je leven actief worden. Een onderhoudsbehandeling kan dan uitkomt bieden.
Wat is de beste manier om te ontharen?
Investeer in laserbehandelingen. Binnen 1 tot 2 jaar, ongeveer 6 tot 12 behandelingen, ben je grotendeels van je haren af en hoef je er nauwelijks nog naar om te kijken.
Is het pijnlijk?
Over het algemeen wordt laserontharen niet als pijnlijk omschreven. Wel als onprettig. De behandeling duurt meestal niet lang. De laserbehandeling zelf voelt als elastiekjes die tegen de huid aan worden geschoten.
Worden mannen ook behandeld?
Jazeker, mannen komen vaak om hun rug, borsthaar, schouders, bovenarmen, nek, hoofdhaar en baardlijn te laten laseren.
Kan ik in de zomer behandeld worden?
Ja, dat kan. Wel geef ik je het advies mee om de zon zo veel mogelijk te mijden en je regelmatig in te smeren met factor 30 of hoger. Het is je eigen verantwoordelijkheid of je dit advies opvolgt.
Heeft het zin om voor de vakantie te beginnen met laseren?
Ja, al na 1 behandeling is vaak resultaat te zien. Dus ook als het betekent dat we de behandeling tussendoor langer moeten onderbreken, heeft het zin om al voor je vakantie te starten met de behandeling.
Kan ik vóór en na de laserbehandeling in de zon komen?
Vlak voor de behandeling in de zon komen is niet aan te raden. Op een zonverbrande huid kan niet gelaserd worden. Dus, zorg ervoor dat je niet verbrandt, dan kun je gerust buiten in de zon komen en behandeld worden. Na de laserbehandeling gelden dezelfde adviezen. Bescherm jezelf zoveel mogelijk met SPF 30 of hoger en bijvoorbeeld met kleding of een hoed of pet. Dit advies geldt tot minimaal 6 weken na de laserbehandeling.
Mag ik harsen, epileren of waxen tussen de laserbehandelingen?
Nee, bij deze methodes trek je de haar met wortel en al uit de huid. Om de laserbehandeling effectief te laten werken gebruiken we juist de haar als hulpmiddel om de laserstraal naar de wortel te geleiden waar de energie wordt afgegeven en de voedingsbodem van de haar wordt vernietigd. Dat is zonde van de effectiviteit van de behandeling.
Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig?
Gemiddeld zijn er 6 tot 12 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Iedere huid en haar reageert anders op de behandelingen dus vandaar ook verschil in het aantal behandelingen dat nodig kan zijn. De iets gebruinde huid heeft over het algemeen meer behandelingen nodig omdat hierbij de energie van het apparaat lager ingesteld moet worden i.v.m. de veiligheid voor de huid.
Er zijn ook mensen die na 4 behandelingen tevreden zijn omdat ze bijvoorbeeld van hun ingroeiende haren af zijn. Als dat je doel is en je vindt het niet erg dat er toch nog haartjes zitten dan is je doel eerder behaald.
Wordt het vergoed door de verzekeraar?
Laserontharen, definitief ontharen of permanente ontharing zoals het bij de verschillende verzekeraars wordt genoemd wordt uit het aanvullende pakket vergoed voor overbeharing in het gezicht/gelaat. Het wordt vergoed tot het bedrag wat in jouw persoonlijke polis staat vermeld.
Voor transgenders (transmannen en transvrouwen) die in hun transitie traject zitten wordt laserontharing vergoed op verwijzing van het genderteam. Dit geldt voor beharing in het gelaat, de schaamstreek en eventuele donorgebieden van de lies, arm of been. Er moet vooraf altijd een machtiging worden aangevraagd. Ook geldt dat er geen onbeperkte vergoeding verstrekt wordt. Vaak moet er meerdere keren toestemming worden gevraagd bij de zorgverzekeraar en vergoeden ze een deel van de kosten. Je kunt het genderteam waar je onder behandeling bent, vragen naar de mogelijkheden om je tegemoet te komen in de kosten. Zie voor meer informatie: https://www.transvisie.nl/transitie/algemeen/zorgverzekering-vergoedingen/
Nog een uitzondering die soms vergoed wordt na aanvraag bij de zorgverzekeraar, is de sinus pilonidalis oftewel haarnestcystes in het genitale gebied. Ook hiervoor geldt dat er een maximum vergoeding wordt afgegeven door de zorgverzekeraar.
Ik heb last van ingegroeide haren. Is laserontharing een oplossing?
Jazeker. Laserontharen biedt een uitstekende oplossing tegen ingegroeide haren. De gelaserde haren groeien niet meer terug waardoor ingroeien niet meer voorkomt na laserbehandelingen.
Afspraak maken
Voorafgaand aan de eerste laserbehandeling bespreken we tijdens een intakegesprek de vragen, wensen en verwachtingen met elkaar.
Ik stel u vragen over uw gezondheid, bekijk uw huid en haren en maak een foto. Hierna wordt het behandelplan opgesteld waarin bovenstaande punten aan bod komen en een prijsopgave wordt gegeven. U tekent het behandelplan wanneer voor u alle informatie duidelijk is. Ook vraag ik u om onze privacyverklaring te tekenen.
Het intakegesprek bied ik u graag kosteloos aan, omdat goede informatie en een eerste vertrouwde indruk belangrijk is voor een effectieve behandeling. Er wordt 45 minuten gereserveerd voor een intakegesprek.
Een afspraak kunt u maken via 06-41760642, info@huidzorgderondevenen.nl of via het contactformulier op de website.
Huidzorg de ronde Venen is gevestigd in Mijdrecht, de hoofdplaats van de gemeente de Ronde Venen. De overige kernen zijn Abcoude, Amstelhoek, Baambrugge, De Hoef, Vinkeveen, Waverveen en Wilnis. De cliënten komen uit de De Ronde Venen, Noorden, Woerdense Verlaat, Uithoorn, Nieuwer ter Aa, Loenen aan de Veght, Amstelveen, De Kwakel, Zevenhoven, Nieuwveen, Kudelstaart en Aalsmeer.
Terug naar het overzicht