Pigmentbehandeling

Er bestaan veel verschillende soorten pigmentvlekken. Sommige vlekken zijn er al van jongs af aan, maar veel vlekken die als storend worden ervaren verschijnen in de loop der jaren. Vaak zijn dit vlekken die door de zon zijn ontstaan, door erfelijke belasting of als gevolg van een beschadiging van de huid. Ligt de pigmentvlek bovenin de huidlaag dan is deze goed te behandelen. Hoe dieper het pigment in de huid ligt, hoe moeilijker te behandelen.

 

Plan een GRATIS huidconsult >

 

Soorten behandeltechnieken

Bij Huidzorg De Ronde Venen gebruiken we verschillende behandeltechnieken om pigmentvlekken te verwijderen/verminderen. 

Bij onscherp begrensde pigmentatie in het gezicht wordt als eerste optie gekozen voor peelings. Dit is de meest veilige en effectieve manier van behandelen van lichte, niet scherp begrensde pigmentvlekken. 

Bij scherp begrensde vlekken kijken we ernaar of het op de huid ligt of in de huid zit. Opliggende vlekken zijn vaak ouderdomswratjes die d.m.v. coagulatie of curettage kunnen worden verwijderd. 

Scherp begrensde vlekken die, naar verwachting, in de bovenste huidlaag liggen, kunnen worden behandeld met cryotherapie of laser. Hieronder is te lezen hoe de behandeling met de laser in z’n werk gaat. Voor de andere behandelingen kunt u op de link klikken.


Behandeling met de alexandrite laser

De alexandrite laser is een zeer veilige en effectieve manier voor het behandelen van oppervlakkig gelegen pigmentvlekken. De vlekken kunnen overal op het lichaam of gezicht behandeld worden zolang de vlek maar donkerder is dan de huidkleur eromheen. Omdat de laser alleen werkt op donkere structuren blijft de blanke huid eromheen geheel intact.

De cellen waaruit de vlek bestaat worden zodanig verhit dat de vlek zal afbreken en cellen zullen loslaten.

 

Vóór de behandeling 

De huid mag niet verkleurd zijn door de zon. Gebruik daarom al ruim 4 weken voorafgaand aan de behandeling een hoge zonbescherming 30+ zodat het contrast tussen de vlek en de huid zo groot mogelijk is.
Kom zo mogelijk met een schone huid, zonder make-up voor de behandeling.

 

De behandeling

De huid wordt zonodig gereinigd en het gebied wordt afgetekend met een huidpotlood. Voor uw veiligheid krijgt u een bril op die uw ogen beschermt tegen het laserlicht. Er worden enkele pulsen gegeven op de pigmentvlek met de laser. U voelt dit als kleine prikjes. Na afloop begint de plek wat te tintelen en hierna ontstaat een gevoel van verbranding. De huid kan nog even nagekoeld worden.

 

Na de behandeling

Direct na de behandeling ziet u wat roodheid en zwelling ontstaan. In de week na de behandeling kan de plek donkerder verkleuren. Dit is een teken dat het pigment naar boven in de huid komt en hierna verdwijnt. De huid is licht beschadigd en zal zich herstellen tussen 10 dagen en 2 weken. Een korstje valt eraf en de huid daaronder zal nog iets roze van kleur zijn. Deze huid kleurt uiteindelijk weer tot zijn oorspronkelijke kleur.

Gebruik geen make-up over de behandelde plek heen. Verzorg de plek als een wondje. U kunt de recovery balm van Lira gebruiken voor sneller herstel van de huid. Pas op met zwembaden en sauna’s i.v.m. infectiegevaar en gebruik ten allen tijde een UV-bescherming van 30 of hoger. Blijf dit ’s zomers en ’s winters gebruiken.

Besef dat pigmentvlekken kunnen terugkomen door interne en externe factoren. UV-bescherming en een pigmentonderdrukkend product (Lira pro lite) gebruiken zijn 2 dingen die u zelf goed kan doen om nieuwe plekken zoveel mogelijk te voorkomen. 

 

Aantal benodigde behandelingen en vergoeding

Vaak is 1 behandeling al voldoende maar het komt ook voor dat een tweede of derde behandeling nodig blijkt. Na 4 weken bekijken we het resultaat en kunnen we het gebied eventueel nogmaals behandelen. Vergoeding door de zorgverzekeraar is hierbij meestal niet van toepassing.

 

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreken we tijdens een intakegesprek de vragen, wensen en verwachtingen met elkaar.

Ik stel u vragen over uw gezondheid, bekijk uw huid en maak een foto. Hierna wordt het behandelplan opgesteld waarin bovenstaande punten aan bod komen en een prijsopgave wordt gegeven. U tekent het behandelplan wanneer voor u alle informatie duidelijk is. Ook vragen we u om onze privacyverklaring te tekenen.


Het intakegesprek bied ik u graag kosteloos aan, omdat goede informatie en een eerste vertrouwde indruk belangrijk is voor een effectieve behandeling. Er wordt 45 minuten gereserveerd voor een intakegesprek.

 

Pigment behandeling  Tarief per behandeling
Intake gratis
Peelings €67,-
Coagulatietherapie vanaf €35,-
Curettage vanaf €35,-
Cryotherapie vanaf €35,-
Laser vanaf €50,-

 

Bovengenoemde prijzen zijn per behandeling en indicatief. Grootte van het behandelgebied en benodigde tijd zijn daarin factoren.

Een afspraak kunt u maken via 06-41760642, info@huidzorgderondevenen.nl of via het contactformulier op de website.

 

Terug naar het overzicht

Instagram