Cryotherapie

Cryotherapie is het behandelen van een plekje met stikstof. Het plekje wordt bevroren. Direct na de behandeling zal de huid rondom het plekje rood kleuren en iets opzwellen. Het plekje zelf verandert in de loop van een paar dagen van kleur. Het wordt donkerder en het behandelde deel zal loslaten.

 

Plan een GRATIS huidconsult > 

 

Behandeling met de cryopen

Met de cryopen kan op een hele secure en veilige manier deze behandeling met stikstof worden uitgevoerd. Omdat de stikstof onder hoge druk uit de cryopen komt is dit vaak effectiever dan aanstippen met een wattenstaafje. De behandeling met de cryopen is secuurder dan de wattenstaaf omdat ook een klein gebied behandeld kan worden en de gezonde huid rondom het gebied hierbij intact gelaten wordt. De behandeling is vrijwel pijnloos.

 

Indicaties

Zonnevlekken (lentigo solaris) en ouderdomsvlekken (lentigo senilis) kunnen goed met de cryopen behandeld worden. Vaak is hierbij maar 1 behandeling nodig. 

Wratten kunnen ook met de cryopen behandeld worden maar hierbij zijn meerdere behandelingen nodig waardoor de voorkeur uitgaat naar coagulatietherapie. Bij het als zeer pijnlijk ervaren van coagulatietherapie kan cryotherapie een goed alternatief zijn, omdat dit minder pijnlijk is. 

Actinische keratosen kunnen behandeld worden op verwijzing van een arts. 

 

Vóór de behandeling 

Tijdens het intakegesprek worden de plekjes waar u zich aan stoort bekeken en beoordeeld. Alleen plekjes waarbij geen aanleiding is voor verder onderzoek kunnen worden behandeld. Bij enige twijfel wordt u verwezen naar uw huisarts om de plekjes te laten beoordelen. Tijdens het intakegesprek wordt een indicatie gegeven van het aantal behandelingen dat u waarschijnlijk nodig zult hebben.

 

Na de behandeling

Direct na de behandeling zal de huid rondom het plekje rood kleuren en iets opzwellen. Het plekje zelf verandert in de loop van een paar dagen van kleur. Het wordt donkerder en het behandelde deel zal loslaten.

De huid is licht beschadigd en zal zich herstellen tussen 10 dagen en 2 weken. Een korstje valt eraf en de huid daaronder zal nog iets roze van kleur zijn. Deze huid kleurt uiteindelijk weer tot zijn oorspronkelijke kleur. Om het genezingsproces te bespoedigen wordt u geadviseerd om de Lira recovery balm 1x per dag te gebruiken op de plekjes.

Vermijd in de eerste 2 dagen na de behandeling zon, zonnebank, hete douches en baden. Gebruik minimaal de eerste 4 weken iedere dag zonnebrandcrème met factor 30 of hoger op de huid waar UV-straling kan komen.

 

Aantal behandelingen en vergoeding

Afhankelijk van de indicatie zijn er gemiddeld 1 tot 5 behandelingen nodig. Juist omdat de plekjes die de huidtherapeut mag verwijderen altijd goedaardig zijn, is er geen medische verwijzing nodig om ze te verwijderen. Om deze reden is deze behandeling niet opgenomen in het vergoedingenpakket van de zorgverzekeraars.

 

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreken we tijdens een intakegesprek de vragen, wensen en verwachtingen met elkaar.

Ik stel u vragen over uw gezondheid, bekijk uw huid en maak een foto. Hierna wordt het behandelplan opgesteld waarin bovenstaande punten aan bod komen en een prijsopgave wordt gegeven. U tekent het behandelplan wanneer voor u alle informatie duidelijk is. Ook vragen we u om onze privacyverklaring te tekenen. 

 

Als het gaat om een enkel plekje of enkele kleine plekjes kan deze behandeling vaak al tijdens het intakegesprek worden uitgevoerd. Uiteraard wel tegen het tarief dat hiervoor staat. Houdt u dan wel rekening met de bovenstaande adviezen zodat dit goed uitkomt in uw agenda. 


Het losse intakegesprek bied ik u graag kosteloos aan, omdat goede informatie en een eerste vertrouwde indruk belangrijk is voor een effectieve behandeling. Er wordt 45 minuten gereserveerd voor een intakegesprek.

 

Behandeling Tarief per behandeling
Intake gratis
Cryotherapie vanaf €35,-

 

Bovengenoemde prijs is per behandeling en indicatief. Grootte van het behandelgebied en benodigde tijd zijn daarin factoren.

 

Een afspraak kunt u maken via 06-41760642, info@huidzorgderondevenen.nl of via het contactformulier op de website.

 

Terug naar het overzicht

Instagram