Coagulatietherapie en curettage

Coagulatietherapie is het wegbranden van goedaardige oneffenheden op de huid. Bij Huidzorg De Ronde Venen gebruiken we verschillende methodes hiervoor. Afhankelijk van de grootte, het soort weefsel en de plaats van de te verwijderen plek wordt gekozen voor een bepaalde methode. De methodes blijven allemaal beperkt tot de bovenste huidlaag waardoor genezing snel en mooi verloopt.

 

Plan een GRATIS huidconsult >

 

Goedaardige huidplekjes

Dit zijn onschuldige huidoneffenheden die bij mannen en vrouwen kunnen voorkomen over het hele lichaam en het gelaat. Ze ontstaan door aanleg, wrijving of blootstelling aan de zon. Als u zich stoort aan deze plekjes kunt u ze bij Huidzorg De Ronde Venen eenvoudig laten verwijderen. 

 

Vóór de behandeling 

Tijdens het intakegesprek worden de plekjes waar u zich aan stoort bekeken en beoordeeld. Alleen plekjes waarbij geen aanleiding is voor verder onderzoek kunnen worden behandeld. Bij enige twijfel wordt u verwezen naar uw huisarts om de plekjes te laten beoordelen. 

 

Methodes

  1. Coagulatie door middel van stroom via een dun naaldje heet elektrocoagulatie. Dit passen we toe bij diverse huidverdikkingen in het gelaat en bij bloedvaatjes. Het verdikte plekje wordt verhit, het verkleurt direct en na enkele dagen verschrompelt het en laat het los. Bij toepassing in de bloedvaatjes wordt de bloedtoevoer geblokkeerd. Het oppervlakkige vaatje sterft af. Het bloed zoekt z’n weg via dieper gelegen vaatjes die niet zichtbaar zijn. Het behandelde vaatje wordt binnen 6 weken door het lichaam zelf opgeruimd. Deze methode is zelfs in te zetten bij bloedblaartjes. Tijdens de behandeling gaat de huid niet bloeden.
  2. Coagulatie door middel van stroom via een ijzeren staafje wordt gebruikt bij grotere huidoneffenheden. De plek, bijvoorbeeld een ouderdomswrat, wordt letterlijk verbrand (gecoaguleerd). De plek wordt eerst zwart van kleur. Na 2 weken laat dit los en is de huid daaronder netjes genezen. Ook bij deze behandeling gaat de huid niet bloeden. Steelwratjes worden soms eerst afgeknipt of doorgesneden en daarna gecoaguleerd om het bloeden te stoppen en het te veel aan huid dat overblijft te coaguleren.
  3. Curettage is het afschrapen van plekjes met behulp van een scherpe ring. Hierbij wordt de aandoening afgeschraapt en ontstaat een schaafwond. Doordat de wond niet dieper gaat dan het oppervlakkige weefsel ontstaat er geen litteken en geneest de huid zich volledig. Hierbij gaat de huid wel bloeden. Daarom zal elk plekje worden afgedekt met een pleister. 

 

Na de behandeling 

De huid is licht beschadigd en zal zich herstellen tussen 1 en 2 weken. Een korstje valt eraf en de huid daaronder zal nog iets roze van kleur zijn. Deze huid kleurt uiteindelijk weer tot zijn oorspronkelijke kleur. Om het genezingsproces te bespoedigen wordt u geadviseerd om de Lira recovery balm 1x per dag te gebruiken op de plekjes.

Vermijd in de eerste 2 dagen na de behandeling zon, zonnebank, hete douches en baden. Gebruik minimaal de eerste 4 weken iedere dag zonnebrandcrème met factor 30 of hoger op de huid waar UV-straling kan komen.

 

Herhaalbehandeling en vergoeding 

Kleine plekjes zijn vaak in één behandeling verwijderd. Grotere plekjes hebben soms wel 2 of 3 behandelingen nodig voordat ze volledig verwijderd zijn. De plekjes kunnen weer terugkomen. Juist omdat de plekjes die de huidtherapeut mag verwijderen altijd goedaardig zijn, is er geen medische verwijzing nodig om ze te verwijderen. Om deze reden is deze behandeling niet opgenomen in het vergoedingenpakket van de zorgverzekeraars.

 

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreken we tijdens een intakegesprek de vragen, wensen en verwachtingen met elkaar.

Ik stel u vragen over uw gezondheid, bekijk uw huid en maak een foto. Hierna wordt het behandelplan opgesteld waarin bovenstaande punten aan bod komen en een prijsopgave wordt gegeven. U tekent het behandelplan wanneer voor u alle informatie duidelijk is. Ook vragen we u om onze privacyverklaring te tekenen. 


Als het gaat om een enkel plekje of enkele kleine plekjes kan deze behandeling vaak al tijdens het intakegesprek worden uitgevoerd. Uiteraard wel tegen het tarief dat hiervoor staat. Houdt u dan wel rekening met de bovenstaande adviezen zodat dit goed uitkomt in uw agenda.


Het losse intakegesprek bied ik u graag kosteloos aan, omdat goede informatie en een eerste vertrouwde indruk belangrijk is voor een effectieve behandeling. Er wordt 45 minuten gereserveerd voor een intakegesprek.

 

Behandeling Tarief per behandeling
Intake gratis
Coagulatietherapie vanaf €35,-
Curettage vanaf €35,-

 

Bovengenoemde prijzen zijn per behandeling en indicatief. Grootte van het behandelgebied en benodigde tijd zijn daarin factoren.

 

Een afspraak kunt u maken via 06-41760642, info@huidzorgderondevenen.nl of via het contactformulier op de website.

 

Terug naar het overzicht

Instagram