SkinPen Microneedling (Collageen Inductie-Therapie CIT)

skinpen-winner.pngaesthetic-award.pngbadge-mfmb-award-2019-300px.pngskinpen-image-pen.jpg

 

Een systeem dat micro kanaaltjes in de huid maakt waardoor het natuurlijke herstelproces van de huid versneld op gang wordt gebracht. Tijdens dit herstelproces wordt nieuw collageen, elastine en hyaluronzuur aangemaakt. De huid wordt hierdoor voller, steviger en beter gehydrateerd en de huidteint wordt egaler, frisser en stralender. Microneedling wordt voor diverse indicaties gebruikt en het kan bij ieder huidtype gebruikt worden.

 

Plan een GRATIS huidconsult > 

 

Indicaties:

 • acne-littekens
 • rimpels en lijntjes
 • verslapte huid
 • grove poriën
 • rosacea
 • melasma / hyper pigmentatie
 • niet egale huid qua kleur (roodheid / pigmentatie)
 • striae/striemen
 • doffe huid

 

 before-and-after-image5.jpgbefore-and-after-image4.jpg handen.jpg

beforeafter2b.jpg

 

 

 

Vóór de behandeling

 • 4 weken voorafgaand geen zon, zonnebank of zelfbruiner gebruiken
 • 4 weken voorafgaand beginnen met geadviseerde thuisproducten
 • 2 weken voorafgaand niet harsen in het te behandelen gebied
 • 2 dagen voorafgaand het gebruik van vitamine A-zuur, retinol, benzoylperoxide of lokale antibiotica stoppen

 

De behandeling skinpen microneedling

De huid wordt schoongemaakt, gedesinfecteerd en er wordt een serum aangebracht. Hierna wordt de microneedling skinpen in verschillende richtingen over de huid bewogen. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. Tot slot wordt een laag nabehandelingscrème, die u ook thuis gaat gebruiken, aangebracht.

Iedere 4 weken, of anders geadviseerd, herhaalt u de behandeling. Afhankelijk van de indicatie waar u voor komt kan het aantal variëren tussen de 3 en 6 behandelingen. 

Het hele gezicht, maar ook een deel van het gezicht of lichaam, kan behandeld worden.


Na de behandeling 

Na de behandeling zal de huid wat roder zijn en warm, eventueel prikkend, aanvoelen. Dit zal na enkele uren afnemen.  De huid kan wat gaan schilferen. Dit duurt maximaal een paar dagen.

Laat je huid de eerste 24 uur met rust en breng alleen naar behoefte de HG lift crème aan.

Gebruik vanaf 24 uur na de behandeling een milde reiniger en let erop dat je een schone handdoek gebruikt voor het droogdeppen van jouw huid. Gebruik de Rescue Balm op de behandelde huid.


Belangrijke aandachtspunten:

 • Eerste 24 uur na de behandeling niet te heet douchen, niet sporten, geen sauna’s en zwembaden bezoeken. Bescherm de huid!
 • Onderga geen andere schoonheidsbehandelingen tijdens deze kuur, ook geen peelings thuis!
 • Niet harsen, epileren of ontharingscrèmes gebruiken tijdens de kuur
 • Voorkom zoveel mogelijk zonlicht tijdens de kuur. Gebruik in ieder geval een goede beschermingsfactor zoals Lira SPF30 hydrating
 • Het behandelde gebied camoufleren met make-up mag na 48 uur. Gebruik het liefst minerale make-up
 • Niet krabben aan de behandelde huid
 • Gebruik de eerste 3 dagen na de behandeling geen retinolhoudende crèmes en serums.

 

Aantal benodigde behandelingen

Afhankelijk van de indicatie kan het aantal variëren tussen 3 tot 6 behandelingen. Komt u voor een frisser ogende huid of fijnere poriën dan is 3 behandelingen vaak voldoende. Bij de indicatie acnélittekens of andere intensere indicaties kunnen 6 behandelingen nodig zijn. De ideale interval tussen de behandelingen is normaliter vier weken. 

Het herstelproces van de huid dat in gang wordt gezet duurt maanden. Dit betekent dat het eindresultaat waarneembaar is na zo’n 6 maanden.

 

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Behandelingen van acnélittekens vallen voor de verzekering onder acnétherapie in het gezicht en worden tot een bepaald bedrag vergoed uit de aanvullende verzekering. Kijk in de polisvoorwaarden of jouw aanvullende verzekering acnétherapie vergoedt en tot welk bedrag of klik hier voor een overzicht van acnetherapie-vergoedingen bij alle zorgverzekeraars. Huidzorg De Ronde Venen is aangesloten bij de beroepsvereniging NVH en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici wat vaak een voorwaarde is van de zorgverzekeraar voor vergoeding.
Huidzorg De Ronde Venen heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

 

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreken we tijdens een intakegesprek de vragen, wensen en verwachtingen met elkaar. 

Ik stel u vragen over jouw gezondheid, bekijk de huid en maak een foto. Hierna wordt het behandelplan opgesteld waarin bovenstaande punten aan bod komen en een prijsopgave wordt gegeven. U tekent het behandelplan wanneer voor u alle informatie duidelijk is. Ook vragen we u om onze privacyverklaring te tekenen. I.v.m. wetgeving is het noodzakelijk dat bij het intakegesprek met een minderjarige een ouder/verzorger meekomt.

 

Het intakegesprek bied ik u graag kosteloos aan, omdat goede informatie en een eerste vertrouwde indruk belangrijk is voor een effectieve behandeling. Er wordt 45 minuten gereserveerd voor een intakegesprek.

 

Behandeling Tarief per behandeling
Intake gratis
Microneedling Skinpen® hele gelaat  €195
Microneedling Skinpen® hele gelaat (kuur van 3x) €525
Microneedling Skinpen® deel van het gelaat of lichaam Op aanvraag 


Een afspraak kunt u maken via 06-41760642, info@huidzorgderondevenen.nl of via het contactformulier op de website.

 

Terug naar het overzicht

Instagram