Couperose behandeling

Een netwerk van rode bloedvaatjes op de wangen, neus of kin. Dit noemen we couperose. De vaatjes die zichtbaar zijn hebben een verslapte vaatwand. Vaak is het genetisch bepaald of je aanleg hebt om couperose te ontwikkelen of niet. Wel kun je zelf zorgen voor goede zonbescherming, weinig temperatuurverschillen en niet scrubben. Soms verergeren zichtbare vaatjes door bepaalde medicatie of er is een onderliggend huidprobleem zoals rosacea.

 

Plan een GRATIS huidconsult >


Vóór de behandeling

Gebruikt u vlak voor de behandeling geen aspirine en koffie. Deze middelen verwijden de bloedvaatjes. Komt u alstublieft met een gereinigde huid. 

 

De behandeling

Bloedvaatjes gaan meestal niet vanzelf weer weg. Wel kunnen ze heel veilig en effectief behandeld worden. De vaatjes die te zien zijn spelen geen rol meer in de aanvoer van zuurstof of de afvoer van afvalstoffen. Het bloed zoekt z’n weg via dieper gelegen vaatjes die niet zichtbaar zijn. Het behandelde vaatje wordt binnen 6 weken door het lichaam zelf opgeruimd. Er zijn 2 soorten behandelingen: 

  1. Elektrocoagulatie. Door middel van stroom via een dun naaldje dat in het bloedvaatje komt, sluiten we het adertje af. Door meerdere stroomstootjes te geven kunnen we het adertje vernietigen. Deze methode is ook in te zetten bij bloedblaartjes. Het gevoel is onaangenaam maar over het algemeen wel te verdragen.
  2. Laser: nd:yag laser 1064nm, kan ingezet worden bij rode adertjes in het gezicht of elders met een diameter tussen de 0,2mm en 1.0mm. Ook bij deze techniek zorgt de laserstraal ervoor dat het bloed stolt en het bloedvaatje wordt vernietigd. je voelt tijdens de behandeling een prikje. Het vaatje kan even blauw van kleur worden of het schiet weg.

 

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u enkele dagen last hebben van roodheid, vlekkerigheid, kleine korstjes of wondjes en jeuk. Na 3 tot 7 dagen is alles weer hersteld.  

  • Blijft u tot 4 weken na de behandeling uit de zon met het behandelde gebied.
  • Voorkom de eerste 2 dagen na de behandeling grote temperatuurwisselingen zoals sauna’s en intensief sporten.
  • Droog uw huid na het douchen voorzichtig met een schone handdoek.
  • Gebruik pas weer make-up als de huid volledig is gesloten.
  • Probeer van de korstjes af te blijven om het genezingsproces z’n gang te laten gaan. U mag de plekjes een paar keer per dag insmeren met de recovery balm van Lira of iets vergelijkbaars.

 

Herhaalbehandeling en vergoeding 

Een paar vaatjes zijn vaak in één behandeling verwijderd. Meerdere vaatjes hebben soms wel 2 of 3 behandelingen nodig voordat ze volledig verwijderd zijn. Ook ontstaan er vaak weer nieuwe vaatjes in de loop der tijd waardoor herhaalbehandeling gewenst is. Storende vaatjes in het gezicht worden over het algemeen niet als medische indicatie gezien door de zorgverzekeraars.  Daarom is vergoeding meestal niet mogelijk. U kunt u wel vooraf laten informeren of uw zorgverzekeraar bereid is de behandelingen te vergoeden.

 
Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreken we tijdens een intakegesprek de vragen, wensen en verwachtingen met elkaar.

Ik stel u vragen over uw gezondheid, bekijk uw huid en maak een foto. Hierna wordt het behandelplan opgesteld waarin bovenstaande punten aan bod komen en een prijsopgave wordt gegeven. U tekent het behandelplan wanneer voor u alle informatie duidelijk is. Ook vragen we u om onze privacyverklaring te tekenen. 


Als het gaat om een enkel vaatje of enkele vaatjes kan deze behandeling vaak al tijdens het intakegesprek worden uitgevoerd. Uiteraard wel tegen het tarief dat hiervoor staat. Houdt u dan wel rekening met de bovenstaande adviezen zodat dit goed uitkomt in uw agenda.

 
Het intakegesprek bied ik u graag kosteloos aan, omdat goede informatie en een eerste vertrouwde indruk belangrijk is voor een effectieve behandeling. Er wordt 45 minuten gereserveerd voor een intakegesprek.

 

Behandeling Tarief per behandeling
Intake gratis
Elektrocoagulatie vanaf €25,-
Laser Op aanvraag

 

Een afspraak kunt u maken via 06-41760642, info@huidzorgderondevenen.nl of via het contactformulier op de website.

 

Terug naar het overzicht

Instagram